/* Kod för google analytics*/

03 februari 2009

Fort och fel

Att göra det man tycker är roligt är ännu roligare tillsammans med andra. I söndags var jag och träffade en hel massa andra spinnande människor på spinnargille i hemslöjdens lokaler i Uppsala. Trevligt värre. Och eftersom jag naturligtvis glömde kameran hemma så får ni ta mitt ord på att det var trevligt, helt utan bilder. Jag ägnade mig åt att spinna "Röda Havet" från Spinspirations månadsklubb, till ett tunt, tunt, tretrådigt garn. Så särskilt långt kom jag inte. Det tar tid att spinna tunt, och med så många att prata med blir det inte så effektivt heller.


När jag kom hem började jag fundera över stickning. Med en vecka full av föreläsningar framför mig, och så gott som färdig med min pågående föreläsningsstickning var jag i stort behov av en ny enkel stickning. Blicken föll på "Ishav", också den från Spinspirations månadsklubb. 

Den sa till mig att den ville bli en dragspelsbasker. Och eftersom det inte var så mycket is i mitt ishav tyckte jag att det kunde passa tillsammans med vitt. Men inte hade jag något vitt garn att använda tillsammans med Ishav i garnlagret. Jag bestämde mig snabbt för att det inte skulle ta så lång tid att spinna lite, så jag tog fram lite vit BFL och satte igång.


Resultatet blev bra. Det var bara det att jag hade alldeles för bråttom för att se till att det blev likadant som Ishav, vilket resulterade i att is-garnet blev betydligt tjockare än havet, och efter lite provstickande insåg jag att de inte alls skulle gå att använda tillsammans. Resultatet av det hela blev att jag lade upp till en Tangled Yoke Cardigan, i Silke Tweed från lagret. Av detta kan man ju i alla fall hoppas att jag lärde mig att saker och ting sällan blir bra när man skyndar, och Ishav får bli något annat, någon annan gång.


6 kommentarer:

Anna sa...

De där kommer att bli underbara vid ett senare tillfälle! Vackra!

Emmas dagar sa...

Jag är så imponerad av dig som kan spinna egna, vackra garner!

Ulricha sa...

Åh, så fina handspunna. De kommer att bli fin-fina projekt senare.

Jag vill också sticka en TYC och tror att jag har en kon Kauni till den någonstans... Fast jag skulle inte börja på en till tröja, tills jag blev färdig med några småprojekt.

ylva sa...

Jag såg det röda/rosa från håll i måndags och undrade vad det skulle bli nu fick jag veta :-)Återigen så är din filt helt fantastisk. Vill du föresten se bilder från i söndags kan du kika in hos mig.

Tina sa...

Det kanske inte blev som du tänkt dig - men det blev väldigt fint! Du kommer garanterat få använding för garnerna förr eller senare.

Teskedsmamman sa...

Men alltså, du är ju så duktig att dina garner ser maskinspunna ut ju! :-o

*Tokimponerad*