/* Kod för google analytics*/

15 januari 2009

En blå dag vid spinnrocken

Nu har jag suttit nästan en heldag vid spinnrocken. Jag hittade en härlig fläta i mina gömmor, som jag köpte från Spinspiration i somras, men inte hunnit spinna. Och när jag hittade den förstod jag precis varför jag köpte den. Den är underbart vacker. Och garnet blev underbart det också. jag börjar verkligen komma överens med min Ros nu. Det här var första gången jag provade shetlandsull, och den seglade genast upp som en favorit. Underbar ull. Inte merinomjuk, men ändå skönt gosig, och samtidigt lite sträv ändå. Och med mycket mer karaktär. Jag är såld! En mössa ska det bli av det här. Vi får se om jag kan hålla mig och göra färdigt något annat först, eller om jag börjar redan i kväll.
  


Shetlandsull i färgen Ocean
100 gram och 318 meter
2-trådigt
12 WPI

8 kommentarer:

fale artut sa...

Vacker! Det blir nog något alldeles EXTRA.Det är härligt att spinna!

Beas sa...

Åhhh...jag skulle så gärna, GÄRNA lära mig spinna. Jag inbillar mig att det är så rofyllt och i min fantasi så omhöljs spinnandet av ett romantiskt skimmer! :-)

Jag har precis lärt mig karda ordentligt, nu saknar jag resten av leden...som just att spinna tråd...växtfärga garnet och sedan sticka något fint av det.

Jag finner så mycket inspiration här och jag återkommer gärna...jag som har nyårslöfte att lära mig sticka.

Kram Bea

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Men GUD så SNYGGT!!!!!! *wei*

Anna sa...

Så vackert garn och så kul att du och rosen har mer tid med varandra! Väldigt vacker färg också! Själv ser jag fram emot att prova olika Majacraft på stickfest i väst på Grötö!

Anonym sa...

Ljuvligt spunnet och härliga färger!

Har du något stickprojek för denna vackra härva?

Emmas dagar sa...

VERKLIGEN UNDERBART!

ylva sa...

Vad fint garn! Jag har inte rört min Elisabeth på jättelänge det börjar bli dags , men det är alltid nå´t annat. det lutar nog åt att jag får sätta ett datum rent av .....

Anonym sa...

Tjusigt blått! Ska bli spännande att se vad du ska göra för mössa!